maanantai 21. helmikuuta 2011

15/22 lääkkeiden jakoa

työvuoro 10-12
tavoite: lääkkeiden jako viiteen dosettiin

Lääkkeidenjako sairaanhoitajan valvonnassa ei onnistunut muutoin kuin näin vapaapäivänä. Näyttöä varten oppilaitos ei olisi velvoittanut jakamaan kuin yksikön lääkkeet, mutta oman oppimisen takia halusin käydä jakamassa lääkkeitä myös dosettiin.


  - oikea lääke oikeaan aikaan oikealle asiakkaalle.

Muutamia virheitä jakamisessa ensikertalaiselle tuli, tosin huomasin ne itse ja korjasin. Sairaanhoitaja ennätti tarkistaa jakamistani doseteista kolme, ja ne kaikki oli oikein jaettu.

Tarkkutta pitää olla lääkkeiden antamisajankohdan suhteen - niin ettei nukahtamislääkettä anneta aamulla, vahvuuden suhteen - huomaa puolittaa vahvudeltaan voimakkaamman lääkkeen, asiakkaan henkilöllisyyden suhteen - lääkelista, dosetti ja lääkkeet ovat saman asiakkaan. Luulen, että tämä oppi meni kohtalaisen hyvin perille .... Seuraavat viisi dosettia jaan näyttöviikolla, osana näyttöä.

Tarkkuutta ja rauhallisuutta, siinäpä ne - lääkkeenjaon kulmakivet.

Hymynaama1: Tänään sain palauttetta näyttösuunnitelmasta - hyvin olin suunnitelmani tehnyt, lukuunottamatta paria pientä täydennystä. Olen tyytyväinen itsekin omaan suunnitelmaani, tiiviissä paketissa kohtalaisen paljon tietoa hoitamisesta.

Hymynaama2: Olen saanut alustavasti paikan kansainväliseen työssäoppimiseen Viroon - mikäli syksyllä meillä on työssäoppimisen jakso. Toivottavasti. Tänään kirjastosta hain Viron kielen kurssin - ehkäpä jaksaisin perehtyä oppimaan kieltäkin hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti