maanantai 14. helmikuuta 2011

11/22 näyttö, kriteerit, eettisiä tilanteita ja suunnitelmia

Olin tehnyt tämänpäiväiseen näyttösuunnitelmainfoon alustavasti omaa näyttösuunnitelmaani. Kevyesti ranskalaisin viivoin. Kävimme pieninä ryhminä läpi näytön kriteereitä ja keskustelimme niistä ryhmässä. Tähän oli varattu 6 oppituntia, ja kohtalaisen tehokkaasti tuo aika tuli käytettyä. Hoidon- ja huolenpidon näytön kriteerit tuntui hiukan selkeämmältä kuin kasvun tukemisen kriteeristö. Ehkä osaltaan siihen vaikuttaa se, että työskentelytapa on osittain tuttu. Tämän jakson kriteerit ovat (onneksi) enemmän käytännönläheisiä, enemmän tekemistä kuin suunnittelua. Omalta osaltani asiaa helpottanee myös aiempi työ- ja harjoittelukokemus alalla. Mutta oma haasteensa on "vääntää" teoria käytännöksi, ja koen oman työssäoppimisen paikkani olevan näyttöviikon kannalta hyvin haasteellisen. Asiakkaiden tämänhetkinen vähyys ja lyhyet hoitojaksot antavat lisää haastetta - mutta äitiäni mukaellen: Kyllä Me Tästä Selvitään.

Moni muukin taitaa tuskailla näyttösuunnitelmansa kanssa, mikäli on luottaminen tähän blogiini eksyneiden hakusanoista. Tsemppiä ja soljuvia sanoja ja älykkäitä oivalluksia toivottelen meille itsekullekin!

Keskustelin opettajan kanssa muutamasta top-paikalla esille tulleesta eettisestä tilanteesta. Sain purkaa mieltäni painavat asiat ja kysyä neuvoja vaativassa tilanteessa. Kuinka tärkeää on hoitajalla päästä purkamaan ongelmallisia tilanteita, niin etteivät ne jää käsittelemättömiksi. Myös omien traumaattisten kokemuksien käsittely on tarpeellista, mikäli on oletettavaa että voi joutua kohtaamaan vastaavanlaisia kokemuksia eläneitä asiakkaita/potilaita. Työyhteisön tuleekin olla mielestäni avoin keskustelulle ja hoitajilla tulee olla mahdollisuus purkaa kokemuksiaan luottamuksellisessa ilmapiirissä.

Mieleni ilahtui mahdollisuudesta työssäoppimiseen ulkomailla - toivottavasti voin ensisyksynä päivittää oppimispäiväkirjaani Suomen rajojen ulkopuolelta.

... hei, puolivälissä ollaan!!!! =) 

1 kommentti: