MIKSI lähihoitaja-opiskelijaksi?

Olen 40+ nainen, opiskelen itselleni uutta ammattia. Opintoni olen aloittanut 10.8.2010 ja arvioitu valmistuminen on keväällä 2012.

Aiemmin olen tehnyt töitä parikymmentä vuotta kaupan ja markkinoinnin alalla, erilaisissa tehtävissä myyjästä esimiestehtäviin.


Opintoihin "ajauduin" pohtiessani uusia mahdollisuuksia elämässäni laman aiheuttaman irtisanomisen vuoksi.
Kävin ammatinvalintatesteissä, joiden tuloksesta psykologi päätteli etten ole sopiva hoitoalalle. Olen "liian sosiaalinen". Halusin testata soveltuvuuttani, olin 9 kuukautta erilaisissa työkokeilussa ja -harjoitteluissa erilaisissa sote-alan yksiköissä. Kiinnostuin alasta, ja päätin hakeutua opiskelemaan lähihoitajaksi.

Valintaani vaikutti myös väsyminen kaupallisen maailman haasteisiin, siihen että arvoni mitataan rahassa, tuottoina -muulla ei vaikuttanut olevan merkitystä.

Varsinaista "kutsumusta" minulla sote-alalle ei ole, näen työn hyvin realistisesti, mutta haluni on oppia ymmärtämään ihmistä ja mieltä, olla avuksi ja auttaa asiakasta/potilasta/asukasta hänen arjessaan.
Pidänkin opiskelemaan lähtemistäni "tunneihmisen järkiratkaisuna". Mikä minusta tulee isona, sitä en vielä tiedä. Jatkuuko opinnot esimerkiksi sosionomiksi valmistumisen jälkeen, ryhdynkö sote-alan yrittäjäksi, riittääkö minulle ohjaajan tai hoitajan kohtaamat haasteet .... en tiedä. Aika näyttää.

Oppimispäiväkirjani on osasuorituksena opintoihini, tosin laajennan sitä koskemaan koko opintojeni polkua. Tunnisteet määräytyvät sen mukaan, mihin opintokokonaisuuksiin tekstini kohdistuvat.

Keskustelu ja kommentointi on tervetullutta!

2 kommenttia:

 1. Hei.

  Löysin blogisi tänään ja luultavasti seuraan matkaasi nyt ajan sallitessa. Oma matkani lähihoitajaksi on alkamassa ja onkin mielenkiintoista lukea toisten kokemuksista.

  Mukavaa syksyä ja intoa opiskelujen etenemiseen,perässä tullaan.

  -photonir

  VastaaPoista
 2. Hei,

  tervetuloa matkalle =)

  ja intoa opiskeluihin sinulle.

  VastaaPoista